Leony van Schalm

Vormgever Minimalistisch Design 

 

Ik ben Leony van Schalm, afgestudeerd in Product Design aan de Hoge school voor de Kunsten te Utrecht. Sinds 2018 ben ik eigenaar van het Schatelier. Ik ontwikkel mezelf als Vormgever in minimalistisch Design. Hierin maak ik voornamelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen, de natuur en authentieke vondsten die door de tijd aan menselijk aandacht zijn ontsnapt. De authentieke zeldzame materialen vinden hun oorsprong uit de 20e eeuw. Mijn oog valt (met liefde) op structuur, lijn & vorm. Door deze her te gebruiken en te transiteren in porselein, maakt dat het opnieuw bruikbaar wordt in het interieur of een andere lots bestemming krijgt, dit geeft het product een waardevol en duurzaam karakter. Dit geldt ook voor de natuur vondsten, hierin vereeuwig ik de vergankelijkheid en krijgt het een nieuwe functie zoals de papavers als muurvaasjes en de paardebloemen als draagbare oorparels.

Het werk staat dichtbij mezelf, wat ik bezit is duurzaam, functioneel en minimaal. Dit breng ik ook terug in mijn product. Porselein is kwetsbaar maar vraagt om geduld, respect en tijd om mee en te laten bewerken. Ik balanceer op een grens tussen kunst en commercieel. Ik heb me in een paar werken (Servies der lusten & De Koningskraag) laten inspireren door grote meesters zoals Jheronimus Bosch & Rembrandt van Rijn. Binnenkort werk ik aan een nieuw project van Jaap Kruithof (1929-2009). Een filosoof die tegen de wegwerpmaatschappij was en daardoor 10.000 dingen verzamelde. Binnenkort ontvang ik uit Antwerpen vier dozen met verzamelgoed, vergeven aan vormgevers en kunstenaars. Upcyling en grondstof voor de toekomst van Jaap Kruithof, door MAS Museum aan de Stroom. 

*Volgend jaar ( in afwachting van de ballotage) doe ik mee aan de kunstroute Noord West Veluwe. Dit word bekend in januari 2021 en zal dan zichtbaar worden op mijn site.

 

*Actueel: Window expositie - Donkerstraat 25 Harderwijk 

 

 

© 2018 - 2020 schatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel